Tylko jedząc doskonałe potrawy,
jesteś w stanie takie przygotować

Jiro Ono

Mieliśmy marzenie…

Stworzyć w Warszawie kawałek Francji. W eleganckim, ale przytulnym wnętrzu częstować gości winem i potrawami pełnymi niuansów.
Od klasycznej zupy cebulowej i świeżych owoców morza po dania kuchni molekularnej, wydobywającej z produktów kwintesencję smaku.

Udało się. Powstała restauracja L’Arc Varsovie. Położona przy tętniącej życiem ulicy Puławskiej, w sąsiedztwie zabytkowych ulic Narbutta i Rejtana, zaprasza w podróż do świata współczesnej kuchni francuskiej prosto z serca Starego Mokotowa.

Świeże ostrygi czy delikatne mięso homara? Nie musisz czekać do czwartku – mamy homarium i ostrygarium. Nasi kucharze z przyjemnością serwują świeże owoce morza, nieprzerwanie przez siedem dni w tygodniu.

Do posiłku wybierz coś z bogatej karty win, w której znajdziesz wyjątkowe roczniki sprowadzane prosto od najlepszych światowych producentów.

Doceniono nas

Po niespełna roku od otwarcia restauracja L’Arc zajęła drugie miejsce w konkursie kulinarnym organizowanym w ramach Wine & Food Noble Night. Znaleźliśmy się w gronie dwunastu najlepszych restauracji w Polsce. Przekonaj się, że słusznie – okazji, by nas odwiedzić, jest wiele.

Daniel Górski

Chef Daniel Górski

Z kuchnią zawodowo związany od ponad dziesięciu lat. Swoje doświadczenie zbierał pod wodzą wielu znanych szefów kuchni, między innymi od Marcina Legata, wieloletniego szefa kuchni restauracji L'Arc Varsovie. Pasjonat kuchni od dziecka, miłośnik kuchni śródziemnomorskiej ciągle poszukujący nowych wyzwań oraz inspiracji kulinarnych.