Tylko jedząc doskonałe potrawy,
jesteś w stanie takie przygotować

Jiro Ono

Mieliśmy marzenie…

Stworzyć w Warszawie kawałek Francji. W eleganckim, ale przytulnym wnętrzu częstować gości winem i potrawami pełnymi niuansów.
Od klasycznej zupy cebulowej i świeżych owoców morza po dania kuchni molekularnej, wydobywającej z produktów kwintesencję smaku.

Udało się. Powstała restauracja L’Arc Varsovie. Położona przy tętniącej życiem ulicy Puławskiej, w sąsiedztwie zabytkowych ulic Narbutta i Rejtana, zaprasza w podróż do świata współczesnej kuchni francuskiej prosto z serca Starego Mokotowa.

Świeże ostrygi czy delikatne mięso homara? Nie musisz czekać do czwartku – mamy homarium i ostrygarium. Nasi kucharze z przyjemnością serwują świeże owoce morza, nieprzerwanie przez siedem dni w tygodniu.

Do posiłku wybierz coś z bogatej karty win, w której znajdziesz wyjątkowe roczniki sprowadzane prosto od najlepszych światowych producentów.

Doceniono nas

Po niespełna roku od otwarcia restauracja L’Arc zajęła drugie miejsce w konkursie kulinarnym organizowanym w ramach Wine & Food Noble Night. Znaleźliśmy się w gronie dwunastu najlepszych restauracji w Polsce. Przekonaj się, że słusznie – okazji, by nas odwiedzić, jest wiele.

Marcin Legat

Chef Marcin Legat

Z kuchnią zawodowo związany od ponad dwudziestu lat. Swoje doświadczenie zbierał w topowych lokalach i jako wolny strzelec. Niecały rok po powstaniu L’Arc Varsovie, swoimi potrawami zdobył dla restauracji II miejsce w prestiżowym konkursie Wine&Food Noble Night. Kilka lat później, w 2016 roku, poprowadził L’Arc do wyróżnienia w Przewodniku Gault&Millau. Kuchnia to jego największa pasja, z powodzeniem łączy potrawy tradycyjne z nowatorskimi rozwiązaniami, dając naszym Gościom jedyne w swoim rodzaju doznania smakowe.